Ukrainian Scientists Worldwide

Українські науковці у світі

Тут ми чекаємо на ваші пропозиції, скарги та поради

Відповісти на це

Відповіді на обговорення

я особисто вважаю що викорінити корупцію в НАНУ і взагалі економіці буде не можливо поки не з"являться альтернативіні джерела фінансування.
Щодо справжності вчених і т.д. В середні віки не було ні академій наук, ні державного фінансування, грантів теж не було, і були як шарлатани, так і справжні вчені.
Все залежить від власного підходу і того, що називається активною життєвою позицією. Чому в нашій науковій пресі перестали з"являтися коментарі та зауваження щодо сумнівних результатів? Чому, якщо люди бачать наукову невідповідність, вони не намагаються якимось чином реагувати на це в установленому порядку? Чому поняття "наукової спільноти" в нас атрофоване до неможливості? В нас кожен за себе і боронь боже щоб хтось із кимось дискутував? чому на Заході можна на аргументованому рівні сперечатися навіть про невірусну природу СНІД та відсутність парникового ефекту, а в нас ніхто не здатен спростувати елементарний плагіат? Нарікаючи на низький рівень журналів, чому не публікувати достойні роботи в наших журналах і цитуючи їх не піднімати престиж?

Відповісти на це

Наша преса зараз на тій стадії розвитку, коли дивиться хто її купить. Та заплатить більше :)
В мене є досить значний досвід журналістики.
Все це привело до того, що я взяла й створила власний Інтернет-журнал "Музеум".

НАНУ... Там багато розумних та талановитих людей. Але... Але...:)))

Про Захід. В 2001 році в Європі був скандал з відомим виданням природничого циклу. До мене звернувся італійський адвокат, що РОСЛІДУВАВ підробку наукового дослідження та його результатів. Уявляєте? Я була шокована! Ситуація була пов*язана з дослідженням тканин з українських музеїв, яких навіть немає в Україні. Просто американо-російська (здається) група отримала грант...
Результати таких розборок не важко уявити... Постраджало ім*я (поважне та чесне) видання. Тому воно провело певну роботу...
Я у цій справі виступала як незалежний експерт.

Ви знаєте, яке видання я дуже полюляю і читати, і писати для нього? Воно не фахове, але його рівень досить високий. І хоча воно належить до науково-популярних видань - вимоги там добрячі. Це російська "В мире науки".

Дуже жалко, що в Україні такого немає. Хоча за часів СРСР було досить гарне видання "Наука та суспільство". В мене воно зберігається і зараз.

Але ж то було за "тоталітарних" часів :)))) А зараз ...

Зараз інші "герої".

З повагою, Тетяна

Відповісти на це

Безперечно, така мережа потрібна!
Щодо мене, як аспіранта, то хотілось би бачити розділ типу "Допомога молодим ученим", де такі, як я, могли б ставити запитання, питати поради, наприклад, щодо оформлення дисертацій тощо.

Дякую за ТЕ, що ви ВЖЕ створили! Успіхів!

Відповісти на це

Деякі корисні поради можна ґлянути тут

Відповісти на це

Хто замість них?
06.03.2009 13:41 ___ Остап Кривдик, для УП

Українська держава - це недобуд, який уже треба капітально ремонтувати. Через помилки архітекторів лопаються труби, тріскають шибки у вікнах, падають люстри. "Управдоми" – за окремими винятками, некомпетентні, злодійкуваті, самозакохані.

Але чи є достатньо нових кадрів в Україні, щоб заповнити "управдомівські" позиції - починаючи від заступників міністрів і начальників управлінь і закінчуючи відповідальними клерками на нижчому рівні? Чи знаємо ми цих нових людей? Чи бачили ми, як ці нові люди роблять свою справу? Чи мали і чи матимемо змогу їх контролювати?

Я не вірю в те, що "старих людей" прямо зараз є ким замінити - немає ні архітектурного проекту змін, ні суспільного консенсусу щодо нього, ні механізмів суспільного контролю.

Ці всі речі ще треба народити. Тому максимум, який ми можемо вимагати від НИХ - це не заважати. А самим - змінімізувати шкоду від впливу державного апарату, котрий існує сам по собі, і "своє робИть".

Зараз, в умовах повзучої української анархії працювати легше, ніж під польською окупацією, та й спадок є.

Технологічно для "паралельної держави» треба створити:

1. спільне ціннісне поле, котре породить "територію довіри»;

2. спільне інформаційне поле між учасниками поля цінностей;

3. структури в "реалі" для конкретних дій відповідно до цінностей.

Де діяти?

Першими територіями довіри і дії є громадські спільноти – починаючи від спілки садоводів і закінчуючи клубами шахістів.

Саме там, де задля спільної справи люди об’єднують свої зусилля, кошти і час, народжується можливість довіри, з’являються громадські лідери, котрі отримують право представляти своїх членів спільноти, організовувати саму спільноту і захищати її інтереси.

Відповісти на це

Мережа потрібна:), і добра.
а як зараз виглядає ситуація з приєднанням людей?

Відповісти на це

Ми в Інтернеті:

Наша група у Facebook
Наша група у LinkedIn
Наша група Vkontakte.ru
Наша мережа у Twitter

Наука та освіта в Україні