Ukrainian Scientists Worldwide

Українські науковці у світі

Тут ми чекаємо на ваші пропозиції, скарги та поради

Відповісти на це

Відповіді на обговорення

Мережа потрібна, це сприяє розвиткові молодих науковців, а коли є де об'єднуватись то це тим паче на добро. Гуртом легше і ... самі знаєте

Відповісти на це

Horosho bi sozdat na osnove etogo saita unifitsirovannuiu bazu dannih ukrainskih uchenih.
Takaya baza est k primeru v Brazilii - CNPq nazivaetsya. Ochen udobno. Kliknul mishkoi -
i vse znaesh pro cheloveka (v professionalnoi sfere konechno). Kak budet vremya napishu podrobnee ob etom.

Відповісти на це

Чудова ідея. Власне так частково і задумувaлaся мережа. Насправді інформативніст сайту в першу чергу залежить від учасників. Адже кожен може заповнити свій профіль якомога більшою інформацією. Чекаємо на інфо про Базильский сайт.

Відповісти на це

Схоже запекли суперечки тут починаються. Вердикт: мережі бути!

Відповісти на це

на мою думку було б дуже доречно сповістити про відкриття вашої мережі ще декілька форумів
http://www.polytech.org.ua/ (КПІ)
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=novyny (багато сайтів та користувачів мають rss-підписку на новини LOU)
http://cybportal.univ.kiev.ua/forum/ (факультет кібернетики КНУ)
http://www.developers.org.ua/ (найвідоміший сайт українських розробників ПЗ)

Відповісти на це

Це добра ідея, зі свого досвіду знаємо, що люди на форумах більше довіряють тим, хто вже давно тутди активно дописує, та й реєструватися на форумі щоб зробити один допис - це не є ефективно. Тому було б добре якби ви самостійно розмістили відґук про мережу, якшцо потрібна якась інформація чи допомога - без питань.

Відповісти на це

Для загальноґо розвитку - цікавий погляд на мережі:

Нові форми політичної дії

Обмеження, що постали перед традиційними формами прояву політичної активності, зумовлюють появу нових. Таких, які зможуть краще та ефективніше працювати на суспільні інтереси.

Питання лише в тому, якими саме вони мають бути. З погляду сучасного європейського соціолога Мануеля Кастельса, в умовах інформаційного суспільства найкращі можливості та умови прояву політичної активності дають організації побудовані за принципом мережі.

В них немає конкретних соціо-політичних програм, а є певна проблематика, в межах якої діють. Також вони не мають чіткої організаційної структури і є радше асоціаціями громадян. Третьою вагомою особливістю мережевих асоціацій є дуже швидке поширення інформації.

Ці три чинники дозволяють їм швидко визначати та реагувати на проблеми, застосовувати як традиційні політичні засоби (петиції, демонстрації, звернення, тощо), так і нетрадиційні (пряма допомога постраждалим наприклад), приймати консенсусні рішення з приводу тих чи інших викликів.

Політична активність. Цінність та прояв
20.10.2008 16:37 ___ Олег Бардяк, для УП

Відповісти на це

Цікава стаття і вказує на ще один відомий фактор який сприятиме ефективності мереж для Ураїни - значний потенціал українців за кордоном. Я про тих "кожних сьомих" що виїхали нещодавно - у більшості своїй молоді, освічені, активні люди яким участь у мережах дає "право голосу" і відкриває можливість залучатися до гідних і корисних справ. Тож я думаю мережа USW не тільки потрібна але й необхідна. Як би нам тільки збільшити число учасників хоча б до 98 тисяч...?

Відповісти на це

Все, що в нас (за СРСР) об'єднувалось під терміном "наука" в інших частинах світу розділялось на Science та на все інше. Тому в цій мережі треба об'єднувати людей, котрі належать до Science, а для всіх інших "науковців" вже давно є (а можна створити й нові) літературні, політологічні, історичні, економічні, культурознавчі, релігієзнавчі, юридичні та інші подібні сайти. Ремарка: чомусь перед занепадом економіки та тотальним юридичним свавіллям в Україні значно зросла кількість економічних та юридичних спеціальностей у ВНЗ... Людям із Science-світоглядом теж цікаві названі вище сайти, вони часто слугують їм для проведення дозвілля, та все ж для спілкування про Науку дуже потрібен спеціальний сайт. Ним могла б стати дана мережа. Нехай тут буде не дуже багато людей (критична маса - біля 8000-10000 щотижневих унікальних відвідувачів), але навіть 3-4 людини зі спільними інтересами з різних міст чи країн могли б розпочати новий спільний рух уперед.
Маю два висновки щодо удосконалення мережі:
1. Потрібна реклама сайту для доростання кількості людей до "кричичної маси", коли вже сайт стає НАСПРАВДІ цікавим.
2.Було б добре змінити дизайн.

Відповісти на це

Укрнаука має містечкову пресу.
Велика була б послуга такому малоосвідченому науковцеві як я (хоча я маю 180 публікацій переважно росмовою), щоб я зміг напхати хоч би якусь частку цих публікацій (хай з якимось обмеженням) до якогось сайта, а воно перекладалось би і його зміг знайти з пошукача і прочитати хтось англомовний, чи україномовний.
Колись буде так: тобі напишуть листа і спитає почта , якою мовою ти хочеш читати? - вона перекладе, ти відповіси і відповідь прийде тою мовою, що був перший лист.
Укрнаука - бідолаха, вона має совіцькі звичаї помножені на викрутаси своїх новоспечених бюрократів. Укрнауковець більше служить, ніж зорі дістає з неба.
Нема для неї трубадура.

Відповісти на це

На мою думку подолання цієї "містечковості" є одним з наших головних завдань і тут слід чітко розуміти, що якщо хочеш щось доре зробити- зроби сам:
1. я проти усіляких електронних перекладачів - це нормально для освіченої людини знати хоч одну мову, а для науковця - тим паче (більшість нормальних сучасних наукових ресурсів саме англійською). отже вчіть мову - чудова розрядка для мозку і самі перекладайте;
2. щоб хтось англомовний, європейський тощо звернув на нашу наукову роботу увагу треба публікуватись у поважних журналах (з високим індексом цитованості) - лише такі публікації ідуть в розрахунок, брати участь у серйозних міжнародних конференціях (тут щоправда може виникнути проблема з фінансами - хоча це теж питання життєвих пріоритетів);
3. для початку можна потренуватись на якісних російських журналах - теж закордон, крім того за моїми власними оцінками Росія останнім часом подекуди демонструє досить високий рівень досліджень (принаймні в моїй - географічній галузі).
Так що допомоги не чекайте - ніхто не допоможе... Порятунок тих що тонуть справа їх власних рук. І не треба все скидати на бюрократів та жаліти укрнауку - просто робіть ВСЕ, що від вас особисто залежить

Відповісти на це

Идея, безусловно, хорошая. Только вот то, что называют в Украине наукой - это жалкие ошметки былой роскоши... Ну, за разросшиеся частные вузы с лоббируемыми интересами, огромнейшим количеством юристов, экономистов (тут у меня хи-хи - стоит посмотреть на нашу правовую систему и экономику, чтобы понять то, чего все ЭТО стоит в реальности) - я не говорю.

Я была лично шокирована в начале 2005 года. Будучи на тот момент членом коллегии по науке и образованию, я с ужасом узнала, что в Харькове работало в 2004 году 19,8% ученых Украины. Основополагающая отрасль! Ага!!! Два раза :))) Я ненавязчиво стала интересоваться ситуацией до 1992 года... Лучше бы этого не делала :))) Наши ядерные физики и фармацевты, математики и химики, историки (не поверите) работают в массе мировых универов.

Наука... Я под наукой не понимаю юных дарований, быстренько написавших 3 ВАКовских работы и получивших степень для самоуспокоения (І ми, Химко, - люди!).

Нет финансирования.

Не реально получить грант, минуя монополиста НАНУ...

Сама НАНУ - отдельная песня...

Господа-панове, Вы искренне считаете, что мы с Вами - ученые?

Відповісти на це

Ми в Інтернеті:

Наша група у Facebook
Наша група у LinkedIn
Наша група Vkontakte.ru
Наша мережа у Twitter

Наука та освіта в Україні