От я мозком розумію, що кожен рейтинг по своєму особливий....
Ну аде ж не настільки!!!
Я просто одні і ту саму роботу виконувала і двох університетах нашої осбасті (Івано-Франківській) і власний досвід показує, що в .Прикарпатському універститеті ніколи та робота не була би зролена...............навіть на першому етапі, але ж в рейтингу він вищий за Національний університет нафти і газу.
Тому я за рейтиги в загальному, але коли вони абсолютно не відповідають реаліям життя, то таки трохи насторожує....
З власного досвіду робота з університетамии....
Дякую, Юрію,
НаУКМА стоїть на 4-ї позиції згори, але з цим я не згоден. КПІ, Шевченко та богомольці попереду ЛИШЕ за кількістю студентів та викладачів, але аж ніяк НЕ ЗА ЯКІСТЮ ОСВІТИ!!! І це, нажаль, правда! Всі рейтинги, також нажаль, дуже субєктинві, бо вони і мають такими бути. Обєктинвий рейтинг - це туже складний та дорогий проект. Під силу його виконати лише морально-стійким людям. В Україні наразі з цим проблема.
Від себе хочеться подякувати тижневику "ДТ" за те, що вони так гарно працюють за такі малі гроші! Так тримати, друзі!
"Всі рейтинги, також нажаль, дуже субєктинві, бо вони і мають такими бути." НІ! Рейтинги мають бути обєктивні. Просто слід уважно підібрати контингент аналітиків, які розуміють, про що мова.
(Новий жарт: Криза придумана промисловцями, щоб дошкулити "аналітикам", які прогнозували небачений ріст)
"Обєктинвий рейтинг - це туже складний та дорогий проект." Ні! складний - так, дорогий - ні. Як тільки про гроші, потенційні виконавці надувають щоки, і починається сувора реальність... "Під силу його виконати лише морально-стійким людям. В Україні наразі з цим проблема." Так...
ЦЕ ПРОБЛЕМА!
Як підтвердження (http://nauka.in.ua/news/reityng): "Для уточнення індексу міжнародного визнання, додатково включено участь вузів у Міжнародній асоціації університетів — МАУ (International University Association "
Мова йде про ПАПІР, який підписав ректор!
МІЖНАРОДНИМ ВИЗНАННЯМ Є (наприклад)
- читання коротких курсів лекцій запрошеними "Нобелями"
- читання коротких курсів лекцій на запрошення Оксфордами і Йелями
- участь (але уже на рівні факультет-кафедра) у глобальних проектах - від пошуку життя на Марсі до клонування гарбузів
- наявність МІЖНАРОДНИХ грантів і т.п.
"кількість патентів на винаходи, промислові зразки, корисні моделі, отримані вузом за 2007 рік (визначає ступінь креативної діяльності вузу)."
ПАТЕНТІВ ЯКИХ?
Деклараційних (що діють у регіоні UA)? Чи НОРМАЛЬНИХ?
З того-ж "http://nauka.in.ua/news/reityng" "14 університетів мають понад 1000 цитувань що є на рівні Інститутів НАНУ"
Ну-ну... А може взяти питому цифру - к-ть публікацій на 1-го науковця ВУЗу?
А може проаналізувати САМОПОСИЛАННЯ?
Зробіть ... Картина цікава... І по ВНЗ, і по НАН.
Зразу видно ВАГОМІСТЬ наукового результату авторів. Ну і що, що публікацій мало, напр. 10. І цитувань 100. Співставимо 10 статей і 100 цитувань, і 15000 статей і 1000 цитувань.