Ukrainian Scientists Worldwide

Українські науковці у світі

Віднедавна популярною стала ідея "Зеленого туризму", яка апріорі мала би спрацювати (бо ж чого-чого, а мальовничих марштурів у нас більш ніж досить). Маю навіть товариша (історик за фахом), який розробив цікавезний марштрут замками і печерами Тернопілля. Та чомусь ідея ніяк не втілюється у реальність у нормальних масштабах ("нормальних" - у сенсі економічно-вигідних). Причому, ця ситуація стосується не лише мого знайомого, а й зеленого туризму назагал. Які причини цьому і як їх виправити, як ви гадаєте?

Відповісти на це

Відповіді на обговорення

Доброго дня! Вибачаюсь, що поки не відповім на Ваше питання, але чи можу поцікавитись: в жовтні буду на конференції у Тернополі вперше. У вільний час хотілось би побачити якомога більше історичних пам'яток Тернополя та області, не підкажите як це зробити за день-два? З повагою, Юлія (Дніпропетровськ).

Відповісти на це

Доброго дня, пані Юлія! Це чудово, що Ви будете у наших краях, спробую днями підібрати для Вам приблизний маршрут "вихідного дня". Це насаперед залежить від того, який відпочинок Вам до душі.
Приміром, є в нашому регіоні чудові замки - близько зовсім, година від Тернополя - прекрасно реставрований Збаразький замок. Поряд - руїни Кременецького замку. Півтори години від Тернополя - релігійний центр православ"я - Почаєвська лавра. Чудовим відпочинком можуть стати зелені марштути - у нас є чудові водоспади та печери. Мало не щотижня у регіоні відбуваються мистецькі заходи як то етнографічні фестивалі чи рицарські турніри, свято меду, ковальства тощо чи музичні фестивалі.
Словом, гостинна Тернопільщина чекає на вас!

Відповісти на це

Отут є деяка інформація про тури вихідного дня:
http://www.okraina.com.ua/

Відповісти на це

Я знаю, що в нашому регіоні (Одеському) зараз реалізується проект по гранту програми ЄС з сусідства. Розробляють маршрути для зеленого туризму, будують інформаційні центри, навчають жителів, тощо. Поки все це фінансується грантодавцями, а чи стане потім проект економічно вигідним... Не знаю. Але мені здається, що все залежить від організації.

Відповісти на це

Ми в Інтернеті:

Наша група у Facebook
Наша група у LinkedIn
Наша група Vkontakte.ru
Наша мережа у Twitter

Наука та освіта в Україні